Go to Top
  Bel ons direct: +31 (0)546 - 67 10 31 

Sonderen bruggen kanaal De Haandrik

Sonderen voor bruggen in kanaal De Haandrik van Almelo tot Coevorden

Traject van 25 km
Voor het vernieuwen van bruggen over het kanaal De Haandrik, tussen Almelo en Coevorden, hebben wij met het sondeerponton 11 sonderingen uitgevoerd over een traject van 25 kilometer. Voor deze klus werd de standaard meettechniek gebruikt. De sonderingen waren zo geplaatst dat de scheepvaart er minimaal last van heeft gehad.

Brugwachters
Het openen van de bruggen en het regelen van de doorvaart werd in goede banen geleid door de aanwezige brugwachters van de provincie Overijssel waardoor wij ondanks de te overbruggen afstand zonder veel oponthoudt de route hebben kunnen afwerken.

AufderhaarTransport
Inmiddels is André Aufderhaar onze vaste kracht als het gaat om op- en afladen en transport van ons sondeerponton. Binnen één dag is het weer gelukt om het sondeerponton met duwboot uit het water te halen in Almere, te demonteren, transporteren, monteren en te water te laten in Almelo, zodat er direct gesondeerd kon worden.

Resultaat
De onderzoeksgegevens zijn aangeleverd aan de adviseur van de opdrachtgever. Hij maakt de berekeningen voor de vernieuwing vann bruggen en aanleg meerpalen.