Go to Top
  Bel ons direct: +31 (0)546 - 67 10 31 

Verzakking huis Enschede

Opdracht
Sonderen voor verzakking van de gevel van een woonhuis in Enschede

Sonderen
Om de oorzaak van de verzakking in kaart te brengen en een gepast advies te geven voor herstel van de fundering is een sondering vaak noodzakelijk. Verzakking kan ontstaan door bijvoorbeeld afgravingen, lekkende waterleiding/riolering, trillingen, heiwerken, toegenomen vrachtverkeer of ondegelijke aanlegdieptes van de fundatie.  Het is van belang om verschillende bodemlagen bij de verzakking in kaart te brengen om herstelmaatregelen toe te kunnen passen.

Minirups
Het is van groot belang dat de sondering gemaakt zo dicht mogelijk bij de verzakte gevel, om de oorzaak van de verzakking goed vast te stellen. Het was onmogelijk om met een sondeer(vracht)wagen op deze plek te sonderen. Daarom hebben we onze minirups ingezet, zodat we binnen 40 cm van de gevel konden sonderen.

Vervolg
Hoogveld Sonderingen stuurt de onderzoeksgegevens door naar de constructeur/ aannemer. Op basis van de sondering worden herstelmaatregelen geadviseerd, bijvoorbeeld nieuwe fundering of grondinjecties, waardoor de verzakking opgeheven wordt.

EnschedeVerzakking van een woonhuis in Enschede