Go to Top
  Bel ons direct: +31 (0)546 - 67 10 31 

Inpandig sonderen

Inpandig sonderen in bedrijfspanden
Er zijn diverse redenen om in bedrijfspanden te sonderen, bijvoorbeeld:
- voor het plaatsen van zware machines waarvoor een nieuwe fundering nodig is
- voor het aanleggen van een kelder
- voor het opbouwen van een extra etage
- voor het plaatsen van diepe peilbuizen voor milieuonderzoek.

Hoe
De bestaande (hei)paallengte kan inpandig gemeten worden met een magnetometer. In bedrijfspanden geldt vaak de extra voorwaarde om zonder geluids- en stankoverlast van uitlaatgassen te sonderen, middels elektrische aggregaat sonderingen.

Verzakking van gebouwen
Vooral oude gebouwen, van arbeiderswoningen tot molens, kunnen verzakken. Verzakking kan ontstaan door bijvoorbeeld afgravingen, lekkende waterleiding/riolering, trillingen, heiwerken, toegenomen vrachtverkeer of ondegelijke aanlegdieptes van de fundatie.

Waarom sonderen?
Om de oorzaak van de verzakking in kaart te brengen en een gepast advies te geven voor herstel van de fundering is een sondering vaak noodzakelijk. Het is van belang om verschillende bodemlagen bij de verzakking in kaart te brengen om herstelmaatregelen toe te kunnen passen.

Hoe sonderen in een gebouw?
Omdat er vaak niet inpandig met een vrachtwagen gesondeerd kan worden, is er speciaal sondeermateriaal ontwikkeld, om inpandig toch een diepe sondering uit te kunnen voeren of middels magnetometer bestaande paallengtes te meten.

Resultaat: opheffen van de verzakking
Op basis van de sondering worden herstelmaatregelen geadviseerd, bijvoorbeeld nieuwe heipalen of grondinjecties, waardoor de verzakking opgeheven wordt. Deze herstelmaatregelen kunnen worden uitgevoerd door een heibedrijf, welke stalenbuispalen inpandig kunnen plaatsen. Of door Uretek, een gespecialiseerd en deskundig bedrijf die een snelle en efficiënte oplossing biedt bij bouwkundige verzakkingen en verzakkingen aan vloeren en funderingen verhelpt.


Inpandig sonderen bedrijfspand

Inpandig sonderen bedrijfspand 2

Sondering kelder Vlaardingen

Sonderen in schoenenwinkel

Plaats een reactie