Go to Top
  Bel ons direct: +31 (0)546 - 67 10 31 

Speciale sondering kademuur Oudegracht Utrecht

Een bijzondere uitdaging om in het centrum van Utrecht sonderingen uit te voeren, op het water en aan wal. Op deze locatie was het niet mogelijk om met een zwaar sondeervoertuig te sonderen én er mochten geen grondankers gebruikt worden.

Minisondeerapparaat op ponton
Op deze locatie in het Centrum van Utrecht is geen sondeerwagen is toegestaan. Een sondeerwagen heeft een aslast van 20 ton. Terwijl voertuigen van meer dan 2 ton niet toegelaten worden in het centrum, vanwege de schade die deze zware voertuigen kunnen veroorzaken aan bruggen en keldergewelven langs de gracht. Om deze reden is het minisondeerapparaat ingezet op een drijvend ponton.

Watervaten als reactiekracht
Om reactiekracht te verkrijgen is nu gekozen voor watervaten van 1000 liter per stuk, omdat er geen grondankers gebruikt mogen worden in verband met de boomwortels. Door middel van deze grote watervaten is het prima gelukt om de sonderingen tot de gewenste diepte te krijgen.

Oudegracht Utrecht
Een bijzondere locatie, midden in het centrum van Utrecht. Zeker met dit mooie (terras)weer was er veel belangstelling van passanten, ook de rondvaartboten hadden deze keer een bijzondere attractie op de route. De eerste 14 sonderingen zijn inmiddels op het water gemaakt, vanaf het ponton. De komende dagen worden de overige 10 sonderingen gemaakt op de wal.

Restauratie van de wal- en werfmuren
Vanaf 2010 krijgen de werven in het centrum van Utrecht een grondige opknapbeurt. Tijdens onderhoudswerkzaamheden in 2008 bleek dat het metselwerk en de paalfundering van de Utrechtse werven op sommige plekken in slechte staat zijn. Daarom worden de walmuren en de kluismuren van de werven opgeknapt. De walmuur vormt de scheiding tussen de gracht en de werf.
Lees verder voor alle informatie over dit grote restauratieproject

 

, , , , , , , , , , ,

Plaats een reactie